Beef Jerky maken

Wil je zelf Beef Jerky maken? Dat kan! Wij hebben een heerlijk recept gevonden die we graag met jullie delen. Mocht het nou niet lukken om zelf beef jerky te maken. Dan kun je altijd een paar zakken bestellen in onze webshop.

beef jerky maken

Recept Jerky

Stap 1: kies een stuk vlees.
Het is aan te raden om mager vlees te gebruiken. Je bent hier echter vrij in. Kies bijvoorbeeld voor: rundvlees of kalkoen. Het is zelfs mogelijk om jerky te maken van bizon, hert, eland en zalm. Wij vinden rundvlees het lekkerst. Dit is ook het makkelijkst te verkrijgen.

Stap 2: verwijder al het zichtbare vet.
Sla geen stukjes over. Het is belangrijk om zoveel mogelijk vet te verwijderen. Door het vet kan de beef jerky namelijk sneller bederven.

Stap 3: snijd het vlees in kleine stukjes
Het beste is als je het vlees in stukjes van ongeveer 1,5 millimeter snijdt. Mocht je bij deze stap meer vet tegenkomen, dan is het belangrijk om dit ook te verwijderen.

Stap 4: marineer het vlees
Gebruik hiervoor olijfolie, azijn en zeezout. Je kunt uiteraard ook andere combinaties proberen. Voeg bijvoorbeeld honing, peper of suiker eraan toe. Vervolgens moet je het minstens 10 uur in de koelkast laten staan. Hoe langer, hoe beter natuurlijk.

Stap 5: strooi kruiden over het vlees
Je kunt zelf bepalen wat je erop wilt. Tips: zout, peper, kaneel en koriander passen bijvoorbeeld goed bij gedroogd vlees. Maar ook komijn, kruidnagel, oregano en chilipoeder zijn heerlijk.

Stap 6: het vlees drogen
Voor deze stap heb je een dehydrator of droogoven nodig. Je kunt ook een gewone oven gebruiken (70 graden). Je moet de reepjes dan op een plaat leggen met voldoende afstand tussen de reepjes. Na 1,5 uur kijk je hoe het ervoor staat en vervolgens check je het ieder half uur. Na 2,5 of 3 uur zouden de reepjes goed gedroogd moeten zijn.

Stap 7: Laat de reepjes drogen in een glazen pot