Stokkies

We kennen allemaal Beef Jerky en misschien heb je ook weleens gehoord van Biltong. Maar heb je ook al weleens Stokkies gegeten? Stokkies zijn dunne reepjes gesneden van de traditionele Biltong. Het is een enorm populaire snack in Zuid-Afrika en vrijwel overal te verkrijgen daar. Mocht je dus een tripje naar Zuid-Afrika op de planning staan? Vergeet dan niet om even de supermarkt of een tankstation in te lopen voor Biltong en Stokkies.

Wat zijn Stokkies?

Stokkies
Deze reepjes hebben iets weg van takjes of stokjes. Vandaar dat het ook de naam Stokkies heeft gekregen. We moeten eerlijk toegeven dat we de gelijkenis wel zien. Alleen zouden we natuurlijk veel liever op een Stokkie kauwen dan op een takje.

Stokkies zijn dunner, waardoor ze sneller uitdrogen en taaier worden. Het resultaat is een knapperige snack boordevol smaak. Deze snack is vooral geliefd bij mensen die ook dol zijn op Biltong.

Stokkies worden vaak meegenomen naar sportwedstrijden, maar het is natuurlijk ook lekker om ermee op de bank te ploffen. Of neem het mee op je volgende kampeertrip. Stokkies nemen weinig ruimte in beslag. Het is bovendien, net zoals andere varianten van gedroogd vlees, een verantwoord tussendoortje. Je kunt er dus zoveel van eten als je wilt.