Veelgestelde vragen

1. Wat is beef jerky precies?

2. Wat onderscheidt jullie Beef Jerky van andere merken?

3. Waarom wordt het vlees in reepjes gesneden?

4. Hoelang kan ik jerky bewaren?

5. Is beef jerky gezond?

6. Wie eet beef jerky?

7. Waarom is beef jerky zo duur?

——————————————————————————————————————————

 

1. Wat is beef jerky precies?

Laten we beginnen met het woord ‘jerky’. Dit komt van de Quechua term ch’arki, wat letterlijk ‘gedroogd vlees’ betekent. De jerky die we nu kennen, is om specifiek te zijn mager vlees waarvan het vet is weggehaald en vervolgens in reepjes is gesneden. Het vlees wordt daarna met behulp van zout gedroogd om te voorkomen dat het bederft. Tegenwoordig wordt het vlees ook lekker gekruid. Beef Jerky is dus gedroogd rundvlees met een heerlijke smaak. We waarschuwen je alvast: het is een zeer verslavend tussendoortje.

2. Wat onderscheidt jullie Beef Jerky van andere merken?

De Beef Jerky die wij aanbieden, smaken het allerbeste! Wij kunnen het weten, want we hebben tientallen soorten geproefd voordat we deze webshop zijn begonnen.
We doen dus ons uiterste best om alleen de lekkerste beef jerky die we kunnen vinden te importeren. Probeer het nu zelf en je zult zien dat onze producten veel beter van kwaliteit zijn dan de merken die je overal kunt kopen.
Ook als je eigenlijk niet zo’n fan bent van beef jerky raden we aan om het nog eens te proberen. We beloven je dat dit veel beter smaakt.

3. Waarom wordt het vlees in reepjes gesneden?

Dit is onderdeel van het unieke verwerkingsproces voor Beef Jerky. Bovendien zijn de reepjes ook veel gemakkelijker om te eten. Wie toch een voorkeur heeft voor grote stukken raden wij de big bites aan. Deze kun je vinden bij de ‘speciale soorten’.

4. Hoelang kan ik jerky bewaren?

Beef Jerky wordt normaal gesproken altijd vacuum verpakt in een hersluitnare zak. Je kunt het maandenlang bewaren. Deze snack hoeft bovendien ook niet gekoeld te worden. Het is wel aan te raden om het op een koele en droge plaats te bewaren. Voor optimale versheid is het ook slim om het niet in direct zonlicht te laten staan.
Een ongeopende zak kun je ongeveer 6 maanden bewaren. Als de zak eenmaal open is, moet het binnen 7 dagen opgegeten worden. Een andere optie is het in de vriezer stoppen.
Wij denken echter dat jouw zak zo leeg is. Beef Jerky is namelijk enorm lekker én verslavend. Deze tips heb je dus waarschijnlijk niet eens nodig!

5. Is beef jerky gezond?

Ja, dat is het zeker! Het is namelijk niet meer dan gedroogd vlees dat op smaak is gebracht. Door het verwerkingsproces bevat het nauwelijks vet. Beef Jerky is bovendien koolhydraten-arm (low-carb) en bevat veel proteïnen (eiwitten). Mensen die op de lijn letten of mensen die intensief sporten kunnen dus zonder zorgen smullen van deze snack.
Zoals altijd raden we echter wel aan om altijd eerst de voedingsstoffen te checken voor het geval er toch iets tussen zit waar je allergisch voor bent.

6. Wie eet beef jerky?

Deze snack is onder andere populair onder bodybuilders, omdat het veel eiwitten bevat. Het is dus goed om het te eten na een intensieve work-out.
Ook voor mensen die aan de lijn zijn of zich aan een dieet houden, is het vaak een geschikt tussendoortje. Het bevat namelijk van nature weinig vet, omdat het van mager vlees wordt gemaakt. Bovendien wordt het vet ook weggesneden in het verwerkingsproces. Het bevat daarnaast weinig koolhydraten.

Beef Jerky moet je ook zeker inpakken als je gaat kamperen of een dagje de natuur induikt. Het neemt namelijk weinig ruimte in beslag, hoeft niet bereid te worden en het is een gezonde snack. Ook handig: het kan niet platgedrukt of verkruimeld worden.

En geloof het of niet, maar astronauten nemen vaak beef jerky mee aan boord van ruimteschepen. Als je erover nadenkt, is het eigenlijk helemaal niet zo gek. Beef Jerky bederft namelijk niet snel, is makkelijk te eten en smaakt ook nog eens heerlijk.

Het is natuurlijk ook gewoon lekker om met een zakje op de bank te zitten. Je hebt natuurlijk geen reden te hebben om te genieten van deze snack.

7. Waarom is beef jerky zo duur?

Eerlijk is eerlijk: het is niet de allergoedkoopste snack. Het is je geld echter meer dan waard. Beef Jerky kost veel, omdat je ook veel vlees nodig hebt. Rundvlees bestaat voor het grootste gedeelte uit water bestaat. Wanneer het gedroogd is, blijft er van een flink stuk vlees relatief weinig over. Ter illustratie: om 100 gram beef jerky te maken heb je maar liefst 250 gram vlees van goede kwaliteit nodig.

De Beef Jerky die wij aanbieden wordt bovendien geïmporteerd uit de Verenigde Staten. Als je bij ons een bestelling plaatst, dan weet je dus dat je alleen het allerbeste krijgt. Jij bent echter zelf geen extra kosten kwijt aan geen invoerrechten, douane-kosten en BTW. Zelfs voor de bezorging naar het door jouw opgegeven adres hoef je niet te betalen!